Ons team van opgeleide vaktherapeuten

Beeldende therapeuten


Rianne Saathof

Eigenaar & Beeldend therapeut

Nieuwe kansen ontdekken, weer kunnen lachen en gemotiveerd aan de slag gaan met jezelf, dát is waar ik anderen bij wil helpen! Ik vind het heel bijzonder als de ander mij een kijkje geeft in zijn eigen leven en zich open durft te stellen voor nieuwe ervaringen. Ik wil anderen uitdagen om in kwetsbaarheid hun kracht te ontdekken. Jij als persoon bent mooi!

Mijn persoonlijke uitdaging voor KleurSpel is om dat aan jou te laten ervaren, aan jou als hulpvrager, als ouder én als hulpverlener. Ik wil altijd ontdekken wat goed gaat en zoeken naar wat bij iemand past. Dit doe ik in hulpverleningsgesprekken, maar ook tijdens intervisiemomenten en gesprekken met mijn collega's. Als eigenaar van KleurSpel houd ik me bezig met de kwaliteit van de zorg die we leveren en draag ik eraan bij dat iedereen op een fijne manier het werk kan blijven doen. Ik help kinderen en jeugdigen zichzelf te vinden, gevoelens te plaatsen en hun eigen kracht te ervaren.

Sietske Luchtenburg

Beeldend therapeut

Iedereen is uniek en heeft kwaliteiten die jou jou maken. We zijn allemaal verschillend en soms kan het een zoektocht zijn van wie je bent of hoe je jezelf blijft. Het kan ook zijn dat je worstelt met je emoties en dat je het lastig vindt om je grenzen aan te geven.

Aan de hand van beeldend werken wil ik met je aan de slag gaan om je zelfbeeld te versterken en je emoties te reguleren waardoor je weer kunt genieten van wie je bent en wat je graag doet. Ik kijk naar wat je nodig hebt en ik speel daarop in. Zelf ben ik gevoelig, creatief en betrokken. Deze kwaliteiten zet ik graag in als beeldend therapeut. Wie ben jij en wat past bij jou? Deze zoektocht ga ik graag met je aan!

Ik werk ambulant en ik ben actief op verschillende scholen. Ook maak ik gebruik van de praktijk aan de Herestraat 13 te Grijpskerk.

Irene Ploegstra

Beeldend therapeut

Ik ben Irene. Ik kan erg genieten van kleine dingetjes zoals kleuren, geuren, smaken, maar ook van het voelen van zachte stofjes of het zien van glinsteringen van de dauw ’s ochtends in het gras. Ik houd van regenboogjes op de muur, door weerkaatsing van het zonlicht in een regenboogkristal die voor het raam hangt. Zulke kleine geluksmomentjes wil ik anderen meegeven.

Ook in het beeldend werk gaan we samen opzoek naar kleine verrassingen. We gaan aan de slag met verschillende technieken die het denken, voelen of handelen activeren. Zo experimenteren we met de verschillende mogelijkheden van het kind. Wat is voor het kind vertrouwd? Waar ligt de uitdaging?

Ik werk ambulant, kom langs op verschillende scholen en behandel kinderen in de praktijk in Grijpskerk.

Psychomotorische therapeuten


Elsbeth de Haan

Psychomotorisch therapeut

Binnen mijn werk vind ik het mooi om spelenderwijs bezig te zijn en al doende kinderen nieuwe ervaringen op te laten doen! Bewegen is een krachtig middel om op een ongedwongen manier aan doelen te werken. Door niet alleen te praten, maar vooral het doen en ervaren kunnen er nieuwe inzichten gegeven worden. Ik vind het belangrijk om kinderen een basis van zelfvertrouwen mee te geven om vanuit daar verder te kunnen leren en ontdekken. Wat we tijdens de PMT leren, kan je op school en thuis helpen. Positieve ervaringen opdoen om een vrij en blij kind te kunnen zijn, daar ga ik voor! Ga je samen met mij het avontuur aan?!

Ik werk ambulant, kom regelmatig op scholen en in gymzalen in de buurt.

Forawyn Fonk

Psychomotorisch therapeut

Mijn naam is Forawyn en het maakt me enthousiast om te laten zien wat sport, bewegen en ontspanning voor jou kunnen doen. De kracht van PMT is het 'doen' en samen ontdekken wat je sterke kanten zijn. Je lichaam vertelt je veel, de kunst is om te leren luisteren. Ik wil graag samen op ontdekkingstocht gaan om te kijken wat voor jou werkt, ik vind het belangrijk dat je je gezien en gehoord voelt. Wees welkom!

Ik werk ambulant, vanuit De Witte Schuit, Timpweg 3 te Groningen en in gymzalen. Ook maak ik gebruik van de praktijk aan de Herestraat 13 te Grijpskerk.

Lucie Mensinga

Psychomotorisch kindertherapeut

Iedereen beweegt zich op zijn eigen manier door het leven. Spelen is voor kinderen een natuurlijke manier om de wereld te ontdekken en gevoelens te uiten en te verwerken. Binnen de psychomotorische kindertherapie ga ik uit van ieders sterke kanten en talenten.

Samen gaan we bewegen en spelen, waardoor kinderen op een leuke manier nieuwe ervaringen opdoen, spelenderwijs emoties kunnen verwerken en reguleren en nieuwe gedragspatronen kunnen ontdekken.

Ik ben rustig en positief ingesteld en vind het leuk om nieuwe dingen te ervaren, te leren en het avontuur aan te gaan. Dit neem ik mee als therapeut.

Ik werk ambulant en maak gebruik van de praktijk aan de Herestraat 13 te Grijpskerk.

Stagiairs


Sander Smid

Stagiair

Mijn naam is Sander en ik zit in mijn laatste jaar van de opleiding PMT. Het mooie aan mijn vak vind ik dat geen een mens hetzelfde is en iedereen uniek is. Hierbij vind ik zorg op maat, communicatie tussen het kind, het netwerk en mij als therapeut een belangrijk leerproces. Ik ben altijd nieuwsgierig naar wat er omgaat in een kind qua gevoel, gedrag en behoeftes. Door daar achter te komen wil ik zo'n goed mogelijke uitkomst creëren voor het kind.

Ik omschrijf mijzelf als iemand met doorzettingsvermogen, iemand die zorgvuldig, creatief, geduldig en leergierig is. Daarnaast ben ik een spontaan persoon en ga ik met enthousiasme aan de slag.